FIRST® LEGO® League Explore

En legeplads for morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere

FIRST® LEGO® League Explore er et teknologiprojekt, som introducerer børn i alderen 6-9 år til en spændende verden af videnskab og teknologi.

Deltagerne undersøger en problemstilling fra virkeligheden og forsøger at finde en løsning på denne. Fantasien udfordres, når der skal designes, bygges og løses problemer. Med vejledning fra en voksen, f.eks. en lærer, pædagog eller forælder skal børnene bygge LEGO modeller, beskrive processen i deres Opfinderbog og lave flotte plancher.

Børnenes modeller, resultater og plancher præsenteres til en festival.

Et tværfagligt undervisningsmateriale

EXPLORE er et tværfagligt undervisningsmateriale som fleksibelt kan indtænkes i undervisningen i indskolingen.

Der arbejdes projektorienteret med problemstillinger fra det virkelige liv, hvilket styrker børns fundamentale kompetencer.

Skemaet giver et par eksempler på faglig relevans.

explore_illustration

En kreativ festival

EXPLORE forløbet kulminerer i en kreativ festival, hvor holdene præsenterer deres holdmodeller og holdplancher. Forældre møder ofte op til festivalen og sammen med nogle udvalgte “dommergrupper” sørger de for at børnene får en god oplevelse, når de spørg ind til børnenes proces, modeller og udstilling.

Festivalen kan arrangeres i mindre grupper på skolen. Det er også muligt at afholde en festival på tværs af flere skoler. Er du interesseret i at høre mere om, hvordan I kan arrangerer en festival i din kommune? 

Skriv til: firstlegoleague@codingpirates.dk

explorefestival

En spændende rejse

EXPLORE forløbet består af mange spændende og lærerige oplevelser. Her kan du se, hvilke bestanddele et EXPLORE forløb består af:

Hvad siger børnene om FIRST LEGO League Explore?

“Det er SÅ hyggeligt!”

“Vi lærte bare så meget”

“Uanset hvordan ens projekt bliver, så er man stolt over det man har lavet”

Hvad siger de voksne om FIRST LEGO League Explore?

“2.b kan slet ikke vente til vi skal i gang med FIRST LEGO League efter 12-pausen”

“Børnene lærer gennem leg og får pludselige AHA oplevelser, der motiverer dem til at bygge, kode og lære mere”

“Det var virkelig en stor oplevelse for alle at deltage i sidste års festival”

exph4

FIRST LEGO League i skoletiden

EXPLORE programmet inspirerer børn fra 6-9 år til at eksperimentere og udvikle deres selvsikkerhed, kritiske tænkning og designevner gennem hands-on læring.

Der arbejdes med designprocessen, hvor børn øver sig i teamwork, problemløsning og handlekompetence, mens de har det sjovt med relevante og alderssvarende udfordringer, der undersøger verden omkring dem. Elever, der ikke er aktive i timerne og har svært ved at samarbejde, viser ofte nye sider af sig selv, når de arbejder med EXPLORE!

FIRST LEGO League i fritiden

EXPLORE kan med fordel bruges i fritidsklubber, hvor man har mulighed for at inspirere børn til at tænke kreativt og udvikle på deres egne ideer gennem årets tema. Vælger man at tilmelde sig SANDBOX, har man mulighed for at tilpasse programmet til den tidsramme man har til rådighed i klubben.

Projektlederne

Projektledere er ildsjæle, der står klar til at supportere dig med alt du har brug for når du deltager i LIGAEN, fra hvordan man kommer i gang, til levering af t-shirts og meget mere.

Overvej dine muligheder

I Danmark kan du deltage i FIRST LEGO League programmet på to måder. 

Du kan tilmelde dit hold FESTIVAL eller SANDBOX og hvad betyder det så? 

Hvert år afholdes der officielle festivaler rundt om i Danmark, hvor holdene kan deltage i en festlig dag sammen med andre hold, der har arbejdet med EXPLORE. På dagen vil I præsentere jeres projekt frem for glade dommere, der glæder sig til at høre om jeres projekt. I kan tage udgangspunkt i jeres Opfinderbog.  I skal også lave en udstilling med flotte plancher, der fortæller om jeres arbejde. De officielle festivaler finder sted i efteråret 2024 og I skal tilmelde jer FESTIVAL, hvis I ønsker at deltage i en officiel festival. Vil I gerne lege med programmet i jeres lokale nærområde og måske holde jeres egen lokale festival, så skal I tilmelde jer SANDBOX. Leg og udforsk programmet igen og igen, og bestem selv om det skal udmunde i en festlig dag, hvor I fejrer jeres projekt sammen med de andre elever og forældre. SANDBOX kan anvendes i hele sæsonen, der starter i august 2024 og slutter i april 2025

Sådan kommer du i gang: 

 • Opret en profil som vejleder med kontakt-, betalings- og leveringsinformation. 
 • Overvej dine muligheder og tilmeld dit hold 
 • Bestil LEGO sæt (pakke?) (indeholder en måtte og LEGO modeller) – bestil online på firstlegoleague.dk, når du tilmelde dit/dine hold
 • SPIKE™ Prime LEGO robot via linket til vores partner LEKOLAR med 12% rabat (følg link på vores hjemmeside)

Tidsplan – hvor lang tid tager det?

Det anbefales at bruge minimum 8 lektioner på forløbet, men der er nok materiale til mere end 16 lektioner. Mange vælger at køre forløbet som en temauge, hvor man arbejder med EXPLORE hen over en uge, men materialerne er meget fleksible i forhold til den tid man bruger.

FIRST LEGO League EXPLORE starter op med et nyt tema hvert år i august/september. Ønsker man at deltage i LIGAEN, skal man være færdig i løvet af november, da der afholdes festivaller i de tilmeldte byer.

I SANDBOX kan man vælge at køre forløbet fra tilmeldingen åbner, og frem til april året efter.

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller brug for sparring og hjælp til at komme godt i gang, er du meget velkommen til at henvende dig til vores dygtige programledere. De har solid erfaring med EXPLORE, svarer gerne på spørgsmål og har også mulighed for at komme forbi til en snak om hvordan EXPLORE kan bruges hos jer.

Du kan kontakte os på firstlegoleague@codingpirates.dk 

Materiale

LEGO® Education SPIKE™ Essential (LIGAEN & SANDBOX)

LEGO® Education SPIKE™ Essential

LEGO Spike Essential er fundamentet for den programmering, som er en del af EXPLORE forløbet. Det er derfor nødvendigt at man har adgang til et SPIKE Essential sæt per hold.
Spike Essential er et undervisningsmateriale, der bruges i indskolingen og mellemtrinnet til at lære elever at programmere, designe løsninger og arbejde med motorer, sensorer og microcontrollere. Spike Essential kan bruges i undervisningen uafhængigt af deltagelse i EXPLORE og indeholder talrige spændende undervisningsforløb.

Vejl pris: 2.159 kr.

Pris inkl. rabat: 1.943 kr.

Bemærk: Andre LEGO Education sæt, som LEGO® WeDo 2.0 kan også bruges.

45345_Prod_02

Få 12% rabat hos Lekolar

Som officiel LEGO Education-partner i Danmark samarbejder Lekolar med Coding Pirates om at levere LEGO Education-sæt med en særlig rabat til deltagerne i FIRST® LEGO® League.

Når I tilmelder jer FIRST LEGO League Explore, så har I brug for årets sæt. Sættet indeholder LEGO-klodser, byggeinstruktioner og en farverig måtte til årets tema.

Pris: 400 kr.

Explore sættet fra sæson 2023/24 ser sådan ud:

exploremasterpieceset

Hvis man finder ud af at man har brug for flere sæt til ens klasse, har man mulighed for at bestille flere efter man har gennemført tilmeldingen.

Pris: 1700 kr

Når man deltager i LIGAEN, får man tilsendt t-shirts til hvert hold. Hvert hold har deres egen farve og holdnummer. En holdpakke består af 7 t-shirts i forskellige størrelser.

Det er typisk projektlederen i den enkelte by, der står for at fordele t-shirts til alle hold

Pris: Inkluderet i tilmeldingsgebyret

explorefestival

Ressourcer

Vejlederbogen

Vejlederguiden indeholder gode tips og forslag til forberedelse og implementering af de 12 læringsforløb, samt eksempler på, hvordan man kan arbejde med årets tema. Kommer man i tvivl eller har brug for sparring, har vi et stærkt netværk, som man kan trække på.

Her kan du se et par eksempler fra Vejlederbogen fra sæson 2023/24:

Opfinderbogen er holdenes bog, som er opbygget, så børnene guides gennem forløbet, mens de dokumenterer processen i deres egen bog.

Her kan du se et par eksempler fra Vejlederbogen fra sæson 2023/24:

Tilmelding 

FESTIVAL

Det får du;

 • En plads til en planlagt festival
 • T-shirts til festivalen
 • Adgang til indkøb af årets LEGO sæt
 • Adgang til årets materialer via download: Vejlederguide og Opfinderbog
 • Adgang til LEKOLAR, hvor du får 12% rabat på SPIKE™ Essential
* FESTIVAL organiseres af den lokale projektleder. Når du vælger by, vil du derfor i første omgang ansøge om en plads til festivalen. Såfremt du godkendes fortsætter din tilmelding, hvis ikke, så skal du ansøge en anden by. 

SANDBOX

Det får du; 

 • Mulighed for at bruge materialet til hele klassen ved én tilmelding
 • Friheden til selv at vælge, hvornår de projekt starter og slutter inden for sæsonen
 • Organisere din egen festival i dit nærområde, hvor du sætter rammerne**
 • Adgang til indkøb af årets LEGO sæt
 • Adgang til årets materialer via downloades: Vejlederguide, Opfinderbog og Eventguide
 • Adgang til LEKOLAR, hvor du får 12% rabat på SPIKE™ Essential

Pris: 750 kr.

** Din egen festival kan planlægges og organiseres, som du ønsker. Vil du gerne have støtte og vejledning i opstartsfasen, kan du kontakte firstlegoleague@codingpirates.dk. Vi står klar til at hjælpe dig godt i gang.