NXT EV3lution kæmpede videre i USA

Skrevet af Nicklas Nørgaard

“Jeg fik sommerfugle i maven… det er alt for stort” svarer 12-årige Koushik, da jeg spørger ham og hans holdkammerater, hvordan det var at være til FLL Open World Championships i USA. Koushik er en af de børn der har valgt at gå til FIRST® LEGO® League i sin fritid. Han går nemlig på holdet NXT EV3lution, der ligger i Stevning på Als.

NXT EV3lution har eksisteret siden 2002, og siden da har holdet gjort sig bemærket af flere omgange. Der har vundet flere priser både nationalt og til de skandinaviske finaler, og de har også flere gange deltaget i internationale konkurrencer. Senest vandt holdet i 2022 robotkonkurrencen til landsfinalen i Odense. Det gav holdet muligheden for at deltage ved FLL Open World Championships i Massachusetts i USA. Holdet skaffede pengene, og så gik turen ellers til USA, hvor holdet endnu engang gjorde sig bemærket og høstede 2 priser med hjem.

For Ejner, Carsten og Berit, der har været med siden begyndelsen i 2002, er FIRST® LEGO® League noget helt særligt. Det handler ikke kun om det faglige, men også om fællesskabet og den værdi, som programmet kan skabe for børn og unge. Selvom den lokale turnering på Als ikke længere eksisterer, holder NXT EV3lution fast i deres deltagelse, og har de sidste år deltaget i turneringen i Esbjerg. Spørger man dog holdets vejledere, er opfordringen klar og tydelig – flere kommuner og skoler burde deltage i FIRST® LEGO® League og støtte op om programmet.

Efter deres tur til USA var vi ude og besøge NXT EV3lution i deres klublokaler. Det er der kommet denne lille reportage ud af: