Årets FIRST® LEGO® League blev et sandt mesterværk!

Der blev kæmpet benhårdt mellem de 23 hold, da årets FIRST® LEGO® League Danmarksfinale blev afholdt den 25. november i Odense på UCL! Dagen var fyldt med glade og innovative børn, spændende projekter, imponerende robotter og skønne aktiviteter for både små og store!

Skrevet af Nicklas Nørgaard

Dagen begyndte med godt humør og spænding i luften, da deltagerne fra de 23 hold mødte ind på UCL. Nogle af deltagerne var allerede ankommet fredag, og var så småt begyndt at stille op i hallen.

På scenen stod DJ-duoen Ras Bolding og Alex Anarki klar, og dagen startede ud med konferencier Lasse Winther, der bød deltagere og gæster velkommen til årets finale. Udover at være en af Danmarks største science-influencere, er Lasse kæmpe fan af LEGO, og faktisk har han selv deltaget i konkurrencen som barn.

Efter velkomsten blev alle holdt kaldt op på scenen, en efter en, til indmarchen. Efter indmarchen var der åbningstaler fra Louise Overgaard (Generalsekretær, Coding Pirates), Kristian Ibsen og Édith Oberlé Sveboelle (Programledere, FIRST® LEGO® League Danmark) og Camilla Bottke (Global Head of Competitions, LEGO Education).

Da talerne var ovre og alle de praktiske informationer var nævnt, var det tid til at komme i gang med konkurrencen! I FIRST® LEGO® League konkurrencen skal deltagerne dels præsentere et innovationsprojekt de har arbejdet på i løbet af efteråret, samt dyste på årets robotbane med en LEGO Spike robot de selv har designet og programmeret.

Årets tema var MASTERPIECE℠, hvor STEM in the Arts var det helt store emne. Børnene har udarbejdet et projekt hvor deres egne hobbyer og interesser kom i spil, og til årets finale oplevede vi alt fra madklubber, til mindfulness – og endda et hold der havde taget udgangspunkt i FIRST® LEGO® League som deres hobby!

Årets deltagere

Ingen finale uden finalister. I løbet af hele november har det summet af FLL stemning flere steder i landet, da årets finalister skulle findes. Udover de danske turneringer, var Færøerne endnu engang repræsenteret med 2 hold – og for første gang var også Island repræsenteret!

Årets finalister var:

 • Power Puff Girls (Aalborg)
 • Regnbuekrigerne (Aalborg)
 • Green Team (Billund)
 • The ArTech Innovators (Billund)
 • Girlpower Vittenberg (Esbjerg)
 • NXT EV3lution (Esbjerg)
 • Marius og de 7 små dværge (Fredensborg)
 • Supersmashers (Fredensborg)
 • Klossarnir (Færøerne)
 • Reyðar Tomatir (Færøerne)
 • Food Fighters (Gentofte)
 • The Living Books (Gentofte)
 • Vadgård DaVinci (Gladsaxe)
 • The Inventors (Gladsaxe)
 • Einstein Juniors (Hørsholm)
 • Lost Foodies (Hørsholm)
 • Ragga‘s Angels (Island)
 • Kunstsmølferne (Kolding)
 • Team Michael Jordan (Kolding)
 • Human Tech (Odense)
 • Noob Patrol (Odense)
 • Gifll (Roskilde)
 • The RAVET-eers (Roskilde)
 

Aktiviteter

Udover konkurrencen, var der meget andet at opleve som publikum til finalen!

UCL havde åbnet op for deres XR Lab og TeknikLab, hvor både deltagere og publikum kunne lære mere om skolens faciliteter. I XR Lab fik man bla. lov til at prøve kræfter med VR og AR Apps, samt se og prøve en af de fedeste greenscreenstudier i Danmark. I TeknikLab kunne man bla. spille kryds og bolle mod en robotarm, se hvordan man kan bruge svævende magneter til at blande væske og styre en XYZ maskine.

Mogens Hinge og Peter Hald fra Aarhus Universitet havde igen i år deres fantastiske maskiner med, der kan alt fra at dyppe vindruer i chokolade, til at riste skumfiduser.

I år havde vi også et Build the Change område. LEGO® Build the Change er et program, der handler om at skabe en bedre og mere bæredygtig fremtid gennem læring og kreativitet.

Sidst men ikke mindst havde vores egen Kaptajn Hack været på spil og efterladt et skattekort, der sendte børn og voksne rundt på UCL for at lede efter spor. For enden af ruten var der en vaskeægte skattekiste med guldmønter i!

Vinderne

Selvom vi mener at alle er vindere i FIRST® LEGO® League, så var der alligevel en håndfuld priser der skulle uddeles. Du kan se en oversigt over de forskellige priser og deres vindere her.

Tak til alle vores fantastiske samarbejdspartnere

FIRST® LEGO® League Danmarksfinalen ville ikke have kunnet lade sig gøre uden alle de mennesker der arbejder både foran og bag scenen for at få FIRST® LEGO® League i Danmark til at lykkedes.

Tak til Meta Odense Data Center for endnu engang at være Supporting Sponsor, og tak til UCL for udlån af lokaler.

En stor tak skal også lyde til alle dem, der på hver deres måde har været med til at sponsorere vores finale, og sørget for at dagen blev en succes: Nordea Fonden, Spar Nord Fonden, Rema 1000 (Marienlund, Sandhusvej 4),  Cocio, Epico-IT og Aarhus Universitet.

Ingen robotkørsel uden robotborde, og derfor er vi glade for at ProCraft og Robothus Fyn endnu engang lod os låne deres borde til vores turnering.

Der skal også lyde en kæmpe tak til sidste års Champions Team Hedemølle. Udover at hjælpe med en masse praktiske opgaver hele weekenden, var holdet også på scenen for at fortælle om deres oplevelser til finalen i USA, samt uddele prisen til årets Champions.

Udover sponsorer og samarbejdspartnere, skal der også lyde en kæmpe stor tak til projektlederne i de forskellige kommuner, alle vejlederne og alle de frivillige der har knoklet for at få finalen til at lykkedes. Sidst men ikke mindst, tak til alle børn der har deltaget i FIRST® LEGO® League i år, og tak til alle gæster der kom forbi til finalen!

Endnu et fantastisk FIRST® LEGO® League år lakker mod enden! Kender du et hold mega seje børn der skal dyste med til næste år? Læs mere om FIRST® LEGO® League på firstlegoleague.dk og hold øje med vores sociale medier omkring april 2024, hvor tilmeldingen til næste års konkurrence begynder!