FIRST® LEGO® League Discover (outdated)

En legeplads for morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere

FIRST® LEGO® League Discover er et hands-on forløb, hvor børn i 4-6 års alderen introduceres til de grundlæggende principper bag STEAM, samtidig med at de arbejder sammen om sjove udfordringer og bygger modeller med LEGO® DUPLO® klodser.

Programmet inspirerer børn til at eksperimentere og udvikle deres selvsikkerhed, kritiske tænkning og designevner gennem Playful Learning.

Et STEAM forløb for de mindste

Discover er et forløb hvor børn fra børnehave til førskole øver sig i:

En festlig fejring af børnenes arbejde

Discover sluttes af med et arrangement hvor elevernes arbejde fejres. Under fejringen er der voksne til stede, som børnene stolt viser, hvor gode de er blevet til at klare udfordringer og tale om deres arbejde. Der uddeles diplomer til alle og hvert hold vinder en pris, som f. eks kunne være:

  • Samarbejdsvillige byggere
  • Super problemløsere
  • Eksperter i at forklare
  • Kreative designere
  • Fantastiske opfindere
  • Eller noget helt sjette!

Her kan du læse om hvordan Gentofte Kommune gik ‘All-In’ og fejrede børnene, som de gør hvert år.

Playful Learning

Forskning viser at når børn er engagerede i sjove STEAM oplevelser, er det med til at “antænde” deres naturlige nysgerrighed, udvide deres viden og udvikle gode læringsvaner.

Discover er et godt eksempel på hvordan pædagoger gennem leg kan styrke børnefællesskaber og børnenes egen nysgerrighed, mens alle har det sjovt!

DISCOVER i børnehaven og førskole!

FIRST® LEGO® League arbejder i alle tre programmer med designprocessen, som med alderen udbygges. 

DISCOVER er første fase af en sjov, lærerig og relevant rejse for børn, som vi alle håber vil blomstre og blive gode problemløsere i fremtidens samfund

Tilmelding

Hold kommer fra børnehaver, førskole/tidlig SFO eller kan være en gruppe venner, der har lyst til at lave noget sjovt og meningsfuldt sammen. For at deltage i DISCOVER skal du bruge:

Vejleder:

En vejleder er den voksne, der tilmelder holdet, og som er med til at hjælpe holdet godt i gang med projektet. Det kan være en pædagog eller medhjælper fra institutionen, eller en forælder til en af deltagerne. Så længe man har lysten til at deltage i FIRST LEGO League, så har alle mulighed for at stille op med et hold.

Hold:

Et hold består typisk af 4 børn. Alle børnene er mellem 4 og 6 år gamle.

Kurser

Har du spørgsmål eller brug for sparring og hjælp til at komme godt i gang, er du meget velkommen til at henvende dig til vores dygtige programledere. De har solid erfaring med FIRST LEGO League, svarer gerne på spørgsmål og har også mulighed for at komme forbi til en snak om hvordan FIRST LEGO League kan bruges hos jer.

Édith kan kontaktes på mail firstlegoleague@codingpirates.dk 

Tidsplan – hvor lang tid tager det?

Det anbefales at bruge minimum 6 timer på programmet, men der er materiale nok til mere end 12 timer og en masse fri leg med materialet efterfølgende.

FIRST® LEGO® League DISCOVER pakken

Når man tilmelder sig FIRST LEGO League DISCOVER, skal man bestille årets sæt. Sættet indeholder byggeinstruktioner, fire flotte kulissark og en farverig måtte, der passer til årets tema.

DISCOVER sættet fra 2023 ser sådan her ud:

LEGO® Education STEAM Park sættet

LEGO® Education STEAM Park sættet er fundamentet for DISCOVER forløbet. Det er derfor nødvendigt at man har adgang til et STEAM Park sæt pr. hold.

DISCOVER Six Bricks

DISCOVER Six Bricks er designet til at børnene kan tage det med hjem og efterfølgende beholde sættet og deres DISCOVER oplevelser. Sættet inkluderer to sæt Six Bricks klodser, så et barn og en voksen kan deltage i aktiviteterne sammen. Man bestiller Six Bricks, når man tilmelder et hold til DISCOVER.

Priser

Registreringsgebyr: 400,- kr. pr. hold

Årets udfordringssæt koster 400,- kr. pr. stk.

Alle priser er ekskl. moms og levering.

Opfinderbogen

Det vil være en god idé at printe disse bøger, så hvert barn har sin egen bog at arbejde i. Der er en side at arbejde på for hvert forløb, hvor barnet kan tegne deres idéer.

Efter tilmelding findes Opfinderbogen som pdf på firstlegoleague.dk

Vejlederguiden

Efter tilmelding får vejlederen adgang til Vejlederguiden, som er:

  • vejlederens ‘go to’ materiale under forberedelser og implementering
  • hjælp til at facilitere 10 læringsforløb
  • gode tips til vejledere