FIRST® LEGO® League Explore (oudated)

En legeplads for morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere

FIRST® LEGO® League Explore er et teknologiprojekt, som introducerer børn i alderen 6-9 år til en spændende verden af videnskab og teknologi.

Deltagerne undersøger en problemstilling fra virkeligheden og forsøger at finde en løsning på denne. Fantasien udfordres, når der skal designes, bygges og løses problemer. Med vejledning fra en voksen, f.eks. en lærer, pædagog eller forælder skal børnene bygge LEGO modeller, beskrive processen i deres Opfinderbog og lave flotte plancher.

Børnenes modeller, resultater og plancher præsenteres til en festival.

Et tværfagligt undervisningsmateriale

EXPLORE er et tværfagligt undervisningsmateriale som fleksibelt kan indtænkes i undervisningen i indskolingen.

Der arbejdes projektorienteret med problemstillinger fra det virkelige liv, hvilket styrker børns fundamentale kompetencer.

Skemaet giver et par eksempler på faglig relevans.

explore_illustration

En kreativ festival

EXPLORE forløbet kulminerer i en kreativ festival, hvor holdene præsenterer deres holdmodeller og holdplancher. Forældre møder ofte op til festivalen og sammen med nogle udvalgte “dommergrupper” sørger de for at børnene får en god oplevelse, når de spørg ind til børnenes proces, modeller og udstilling.

Festivalen kan arrangeres i mindre grupper på skolen. Det er også muligt at afholde en festival på tværs af flere skoler. Er du interesseret i at høre mere om, hvordan I kan arrangerer en festival i din kommune? 

Skriv til: firstlegoleague@codingpirates.dk

explorefestival

En spændende rejse

EXPLORE forløbet består af mange spændende og lærerige oplevelser. Her kan du se, hvilke bestanddele et EXPLORE forløb består af:

Hvad siger børnene om FIRST LEGO League Explore?

“Det er SÅ hyggeligt!”

“Vi lærte bare så meget”

“Uanset hvordan ens projekt bliver, så er man stolt over det man har lavet”

Hvad siger de voksne om FIRST LEGO League Explore?

“2.b kan slet ikke vente til vi skal i gang med FIRST LEGO League efter 12-pausen”

“Børnene lærer gennem leg og får pludselige AHA oplevelser, der motiverer dem til at bygge, kode og lære mere”

“Det var virkelig en stor oplevelse for alle at deltage i sidste års festival”

exph4

FIRST LEGO League i skoletiden

EXPLORE programmet inspirerer børn fra 6-9 år til at eksperimentere og udvikle deres selvsikkerhed, kritiske tænkning og designevner gennem hands-on læring.

Der arbejdes med designprocessen, hvor børn øver sig i teamwork, problemløsning og handlekompetence, mens de har det sjovt med relevante og alderssvarende udfordringer, der undersøger verden omkring dem. Elever, der ikke er aktive i timerne og har svært ved at samarbejde, viser ofte nye sider af sig selv, når de arbejder med EXPLORE!

Tilmelding

Hold kommer fra skoler, fritidsordninger og ungdomsklubber eller kan være en gruppe venner, der har lyst til at lave noget sjovt og meningsfuldt sammen. For at deltage i FIRST LEGO League EXPLORE skal du bruge:

Vejleder:

En vejleder er den voksne, der tilmelder holdet, og som er med til at hjælpe holdet godt i gang med projektet. Det kan være en lærer eller pædagog fra skolen, en frivillig i den lokale fritidsklub eller en forælder til en af deltagerne. Så længe man har lysten til at deltage i FIRST LEGO League, har alle mulighed for at stille op med et hold.

Hold:

Et hold består typisk af 2-6 børn. Alle børnene er mellem 6 og 9 år gamle.

Kurser

Har du spørgsmål eller brug for sparring og hjælp til at komme godt i gang, er du meget velkommen til at henvende dig til vores dygtige programledere. De har solid erfaring med EXPLORE, svarer gerne på spørgsmål og har også mulighed for at komme forbi til en snak om hvordan EXPLORE kan bruges hos jer.

Édith og Kristian kan kontaktes på mail firstlegoleague@codingpirates.dk 

exph7

Tidsplan – hvor lang tid tager det?

Det anbefales at bruge minimum 8 lektioner på forløbet, men der er nok materiale til mere end 16 lektioner. Mange vælger at køre forløbet som en temauge, hvor man arbejder med EXPLORE hen over en uge, men materialerne er meget fleksible i forhold til den tid man bruger.

FIRST LEGO League EXPLORE starter op med et nyt tema hvert år i august, og der afholdes regionale festivaler i november. Man vælger selv hvornår man vil arbejde med forløbet, men ønsker man at deltage i en af de regionale festivaler, skal man være færdig til november.

Projektlederne

Projektledere er ildsjæle, der står klar til at supportere dig med alt fra hvordan man kommer i gang, til levering af t-shirts og meget mere.

Projektlederne er ofte drivkraften bag de regionale og nationale finaler.

FIRST® LEGO® League EXPLORE Pakken

Når man tilmelder sig FIRST LEGO League EXPLORE, skal man bestille årets sæt. Sættet indeholder byggeinstruktioner og en farverig måtte til årets tema.

EXPLORE sættet fra 2023 ser sådan her ud:

LEGO® Education SPIKE™ Essential

LEGO Spike Essential er fundamentet for den programmering, som er en del af EXPLORE forløbet. Det er derfor nødvendigt at man har adgang til et SPIKE Essential sæt per hold.
Spike Essential er et undervisningsmateriale, der bruges i indskolingen og mellemtrinnet til at lære elever at programmere, designe løsninger og arbejde med motorer, sensorer og microcontrollere. Spike Essential kan bruges i undervisningen uafhængigt af deltagelse i EXPLORE og indeholder talrige spændende undervisningsforløb.

Bemærk: Andre LEGO Education sæt, som LEGO® WeDo 2.0 kan også bruges.

45345_Prod_02

Priser

Registreringsgebyr: 850,- kr. pr. hold. Der følger 7 T-shirts i forskellige størrelser med.

Årets udfordringssæt koster 400,- kr. pr. stk.

Alle priser er ekskl. moms og levering.

Opfinderbogen og Vejlederguiden

Efter tilmelding får vejlederen adgang til Opfinderbogen og Vejlederguiden.

Opfinderbogen er holdenes bog, som er opbygget, så børnene guides gennem forløbet, mens de dokumenterer processen i deres egen bog.
Vejlederguiden indeholder gode tips og forslag til forberedelse og implementering af de 12 læringsforløb, samt eksempler på, hvordan man kan arbejde med årets tema. Kommer man i tvivl eller har brug for sparring, har vi et stærkt netværk, som man kan trække på.